Image
Fra leirplassen kunne vi observere ka som skjedde i elva.
Undertegnede fikk være med Lasse og Karstein til Finnmark på laksefiske i begynnelsen av august. Forventningan var store.....

Vi kjørte i ett frå Harstad /Senja om ettermiddagen gjennom Finnland og slo leir i firetida om natta i Utsjok. Neste dag var vi først innom "glasshuset" på finsk side og kjøpte kvota vår før vi kjørte til Tana bru. Nei, æ må og nevne at vi kjøpte oss frokost på finsk side - store smultringa med sokker på - snakk om uvanlig frokost - den var god! På Tana bru kjøpte vi feskekort og desifiserte fiskeutstyret. Og så bar det innover i marka - ca en og halv time - til ei sideelev til Tana.

Image
Fantastisk leirplass.
Der fann vi en flott og tørr leirplass med fin utsikt over elva. Veret var bra bortsett fra første kvelden med tordenver av søreuropeisk format.
Image
Lasse (sønn) og Karstein (far) med morsomheter til kverandre.
Æ var sammen med to meget erfarne fluefeskere og fikk ei skikkelig opplæring, men laksen ville ikkje. Vi kasta og kasta i tre daga - så noen laksa som hoppa, men ingen av oss fekk napp. Dette var vel typisk for mange elve sist sommar - mens alle mintes sommaren 2006 med masse fesk.  
Image
Lasse tar en enkel oppvask.

Vi hadde en flott leirplass, god mat og fin stemning - selv om laksen ikkje ville bite. Det var veldig fint å sette på elvebredden ved teltet og observere ka som skjedde i elva - det gjorde vi ofte når vi ikkje feska. 

Image
Kveldsstemning.
Image
Skål! Lasse, Martin Arne og Karstein.
Vi måtte sjølsagt ha en god skål (kanskje det blei nokken fleire!) for en fin tur.

Image
Lasse med fangsten.
Fra Tana dro vi vestover, og på turen blei det fangst, men ikkje av den sorten vi hadde regna med. I halvskjømminga om kvelden kjørte vi inn i en rypeflokk som satt i veikanten. Der var det ei som var uheldig og traff bilen. Dermed fikk Lasse rypesteik og ikkje laksemiddag. Vi feska også i Stabburselva, men heller ikkje der fekk vi nokka.

Etter ei veke borte kjørte vi heim gjennom Norge etter en flott tur kor fangsten ikkje blei heilt som planlagt. Akkurat det var vi enige om å gjøre nokka med til neste år.