Image
Foto: Hugo. Variabel veistandard!
Vi var seks stykka som dro fra Karasjok til Beaivvasgjeddi – ei strekning på ca fem mil. To sykla, en kjørte firhjuling og tre kjørte Volvojeep. De første to milan var det fin vei, men de neste tre er æ usekker på om vi kan kalle vei. Undertegna satt på i jeepen, og hadde æ hatt gebiss, så burde det ha vore limt fast i kjeften før vi starta og tarman vora surra fast for ikkje å få tarmsløng – vel, vel en smule overdrivelse er det nok, men du kan sjøl tenke deg korleis det var når vi brukte tre tima på like mange mil!
Image
Foto: Martin Arne. Hytta med kjøretøyan.
Vi kom alle fram i godt behold utpå natta til en nydelig plass på bredden ved Karasjoka. Det har vore et småbruk der som blei fraflytta på midten av femtitallet – der bodde familien og hadde sitt virke og inntekt – når de skulle til bygda, så trengte de en dag til, en ny dag til å gjøre det man skulle og en tredje dag på tilbaketuren – det var andre tide det!
Image
Foto: Martin Arne. Stor uteplass kor vi grilla.
Men vi var kommen for å feske laks, og vi feska og feska, men det var ikkje nokka å få. Grunnen var nok at det var ”vårflom” i Karasjoka i slutten av juli – det var rett og slett for mykje vatn.
Image
Foto: Hugo. Typisk fluefeskar
Image
Foto: Martin Arne. Natt ved Karasjoka
Men for å redde feskemiddagen, bestemte vi oss for å gå i enogenhalv time til en lite vann. Der vaka det fesk og vi fro tjue stykka – fleire var på minst et kilo – ”middagen” var redda og vi steikte fesk klokka to om natta med rødvin og øl attåt – kan man ha det bedre!
Image
Foto: Martin Arne. Asle drar fin ørret mens Sturla står klar med håven.
Image
Foto: Martin Arne. Fisken er berga - Pål Arne, Sturla og Asle
Image
Foto: Martin Arne. Sturla med feite ørreta.
Image
Foto: Martin Arne. Fangsten
Sjøl om ingen fekk laks, så hadde vi en fantastisk tur med mykje godt ver, god mat, godt kameratskap og mange gode historie – alt dette ligg som et hyggelig minne fra sommarn 2008.
Image
Gutta ved Karasjoka: Hugo, Jarle, Asle, Sturla, Pål Arne og Martin Arne