Maiehamn
Innseilingen til Marihamn
Vi er en reiselysten familie og det er mange muligheter for spennende ferier. I sommer reiste vi østover Spør om hvilket land Mariehamn er hovedstad i, så vil minst femti prosent tippe Finland eller Sverige. Men det er Åland, selvstyre men tilhører Finland. Legg dere det på minnet, og ta en tur! Det er verdt den korte fergeturen
Rosella
Rosella ved kai Kapellskær
for eksempel fra Kapellskjær. Turen over til Mariehamn tar bare 2 timer. Mariehamn er en ekstremt koselig liten by på ca 12 000 innb., med en svært vakker og preget av mye optimisme. Ålands vakre skjærgård gjør et uforglemmelig virkning på sine besøkende.
Mariehamn
Hovedgaten
Skjærgård
Skjærgården
Det er slett ikke uten grunn at mange kommer tilbake år etter år for å nyte den uforlignelige naturen og den avslappende atmosfæren.
Jan Karls gården
Jan Karlsgård
Lunch
Lunch ved Jan Karlsgården
Rundt omkring står gamle slott og festninger og vitner om øyas historie.
Svært mye av denne dreier seg naturlig nok om livlig skipsfart og salte sjøslag. Her kan du virkelig møte historiens bølgesus på nært hold! En rekke restauranter,
Slott
Kastellholm slott
håndverksboder, råvareprodusenter og butikker deltar i prosjektet Skjærgårdssmak. Her satser man på ferske råvarer, god mat og ekte håndverk av høy kvalitet – alt i tradisjonell skjærgårdsstil. Se etter Skjærgårdssmaks kvalitetsmerke – den hvite bølgen.
Sund kirke
Sund kirke
Pommern – verdens siste skip av sitt slag Det staselige seilskipet Pommern er et av verdens siste store seilfartøy, og den eneste firmastede barken som er bevart i original stand. Du finner den i Mariehamns vestre havn, like ved Ålands Sjøfartsmuseum. I museet får du forøvrig et interessant innblikk i Ålands maritime historie, Pass på å ta en tur innom her med det samme! Kastelholms slott Det historiske slottet Kastelholm ligger i Sund,nordøst for Mariehamn. Slottet ble bygd på1200-tallet som et ledd i å styrke det svenske kongeriket. Ruinene etter Bomarsunds festning er minner fra den kjente Ålandskrigen.
Image
Gunvor og Monika
Pommeren
Pommeren
Image
Test bommarsund
Notviken
Notviktårnet
Gråsteinskirkene Gråsteinskirkene på Åland er Finlands eldste, mange av dem stammer fra 1100- og 1200-tallet. De er bygd av naturstein og blir derfor kalt gråsteinskirker.